Katja & Fredrik

Om oss

Målsättningen med aveln är att i liten skala få fram friska och mentalt stabila och starka individer som är till nytta och glädje för sina ägare. Det man bör tänka på om man är intresserad av en malinois är, att det är en ras som behöver aktivering. Därför säljer vi våra valpar endast till folk som tänker arbeta med sina hundar.

De avelsdjur som vi använder oss av lever med oss i vardagen, de är dokumenterat friska och har en stabil mentalitet. Vi har livslång support för våra valpköpare och vill i gengäld att våra valköpare röntgar sina hundars armbågar och höfter samt ställer upp och kommer på en, av oss anordnad, MH-beskrivning. Detta för att vi lättare ska kunna utvärdera vårt avelsarbete.

 

Katja
Född och uppvuxen i Flemingsberg, en betong-förort i södra Stockholm. Flyttade till Kalmar 1996 och bor nu i ett mindre samhälle ett par mil sydväst om Kalmar tillsammans med Fredrik, vår dotter och mina två flickor som bor hos oss varannan vecka, och våra hundar.

Jag är lärare och undervisar i språk på högstadiet. Trivs kanonbra med mitt yrkesval även om det är dåligt betalt och slitsamt bitvis.

Mitt intresse för brukshundar fick sin början när jag skaffade min första malinois 1995. Sedan dess har jag hunnit med att träna, tävla och föda upp malinois i många år.

Jag har tränat många olika hundar, och har lärt mig något nytt med varje individ. Min första malinois tävlade jag dessutom sparsamt med innan jag blev gravid med min äldsta flicka.

Jag är utbildad mentaltestfigurant och har figgat på ett antal MH:n. Jag tycker att läran om hundars mentalitet är otroligt fascinerande. Jag har i och med min bakgrund hunnit vara med och utvärdera olika individer, kombinationer och linjer i över tio års tid, och en sak är säker, man blir aldrig fullärd.

Till min hjälp i avelsarbetet har jag min kära sambo:

 

 
  

Linkan

Född och uppvuxen i Dösjebro, som ligger mellan Lund och Landskrona i Skåne.

Fredriks intresse för brukshundar började när han ryckte in i lumpen som hundförare med en schäfer som sin följeslagare. Efter lumpen fortsatte det med två egna schäfrar och 2002 köpte Fredrik sin första malinois från Zagal's kennel i Norge.

Fredrik har jobbat som hundförare på Falck Security i Skåne i många år. Sedan dess har han utbildat sig till polis och jobbar som polishundförare tillsammans med vår hane, Loke, här i Kalmar Län.

Ett av våra gemensamma intressen, och orsaken till att vi träffades, är hundar och hundträning. Fredrik är en stor hjälp när det gäller att figga för olika hundar. Han tycker det är otroligt givande att få en hund att utföra ett skyddsmoment så som föraren vill att det ska gå till och att få finslipa och justera olika egenskaper hos olika hundar. Jag menar inte med detta att han är någon expert, men han har känsla, glädje, vilja och en hel del kunskap, och det gör honom till en bra figurant.

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________

Som jag skrivit tidigare, så strävar vi med aveln att få fram friska och mentalt starka hundar som är till glädje och nytta för sina ägare.
 

Det man bör tänka på om man är intresserad av malinoisen som ras, är att en malinois behöver jobba, det är inte en ras som passar till enbart skogspromenader.

 

Har man en understimulerad malle, kan man vara säker på att komma hem till ett upptuggat hem. Mallarna aktiverar sig själva om de inte blir aktiverade. Detta är givetvis generellt, det kan finnas undantag.

 

 

 

Kontaktinfo.

Katja Björkdahl
Binnåsav 12
388 93 Ljungbyholm

 

Tel: 0480-390 03
Katja mobil: 0766-339003
Fredrik mobil: 0704-135130

 

E-post
katja@linklexx.se
linkan@linklexx.se

Ni hittar oss i Småland, ca. 2 mil sydväst om Kalmar.