Stiliga tips för pojkar

Hur gör man män av pojkar? Genom att klä dem stiliga redan i unga år. Många underskattar glädje i att köpa pojkkläder, men barnmodet har gått stadigt uppför med sina trendanalyser. Så här gör man pojkar av män – eller är det män av pojkar?

Skynda fynda bland barnkläderna lagom till hösten och när skolstarten har tagit sig en bit in. Med Lindex rabattkod från Gratislandet kommer du hem med fulla modekassar till din grabb.

pojkkläderModebilden av en pojke

Modetrender för barn tenderar att bli större och större. Idag är det oerhört populärt att handla barnkläder inför varje säsong. Så populärt att många föräldrar faktiskt försummar sin egen garderob för att handla mer till sina barn. Merparten av shoppingen sker dock med flickkläder, men med dagens jämställdhetstänk och designers som älskar att utveckla både pojk- och flickmodet, har inhandlandet av pojkkläder också skjutit i höjden. Det är dessutom mer vanligt att man kläder flickor och pojkar i unisex-kläder, vilket både är ekonomiskt och praktiskt om du har barn av båda könen. Det är bara att låna av varandra!

Att klä en liten kille

Tänk på att smågrabbar lortar ner sig oftare än vad småtjejer gör. Killar har mycket energi och behöver få utlopp för det enligt studier. Köp därför gärna snygga men funktionella och framför allt tåliga kläder som kan tvättas om och om igen.

Många tycker om att klä sina barn efter ett visst tema. Det kan handla om cruising, sjömanstema, blomstertema eller en liten affärsman i miniatyr.

Vad färgval beträffar finns inga exakta regler längre. Förr var det vanligt med blått till småkillar men idag kan det lika gärna vara gult eller grönt. Ränder, rutor och mönster tenderar också att leta sig in i smågrabbarnas garderober, gärna i stiliga och tuffa kombinationer.