Skönhetstrender och frisyrer för män 2018

Likt alla andra trender så finns det trender som gäller för män som kommer och går. Vi har på senare tid sett mycket kring skägg och mustaschvård, men nu är det en mer renrakad man som är trendigt. Håret ska istället växa på huvudet och friseras i långa frisyrer. Här skriver vi om skönhetstrender och frisyrer för män som är extra trendiga nu under 2018.

Vi har tidigare skrivit om att botox blir allt vanligare, även bland män. Nu ska det handla om andra skönhetstrender som blir allt mer populära. För visst ska väl män också få piffa till sig och känna sig snygga, det är dessutom trendigt att bry sig om sitt yttre.

Frisyren – den hetaste trenden i år

Tidigare har mycket fokus legat på skägg och mustasch, men nu ligger snarare fokus på huvudet och håret. I en artikel från MetroMode listar man sex stycken herrfrisyrer som är extra heta i år. Skippa manbun och satsa nytt. Frisyrerna får gärna vara stökiga och listas här, och du får även tips om hur du fixar dem.

  • Stökigt ruffs. Passar dig som av naturen har ett yvigt och tjockt år. Det får gärna se lite nyvaket ut, och stylat bäst gör du med hårspray och vax eller volymgivande puder.
  • Mittbena med volym. Perfekt för dig som har lite längre hår, annars är det lätt att du får en klassisk nörd-look istället, och det är inte riktigt det som vi är ute efter. Ha i volymgivande hårprodukter och undvik slickfrisyr.
  • 50-tals frisyren. En rockig välkammad men ändå stökig 50-tals frisyr passar perfekt med väldressat outfit. Vax och frisyrgelé gör susen.
  • Legolas-tofsen. Tänk alverna i Sagan om Ringen, men en tops på det. Då är du rätt ute. Ta hälften av ditt långa hår och sätt upp i en slarvig knut. Lite spray på det, klart.
  • Långt utsläppt. Låt ditt långa hål hänga fritt men rufsa till det med saltvattenspray. Låt det dock inte bli en surffrisyr. Det ska vara men en vågig och ofixad hårstil.
  • Hellströmlockar. Har du välsignats med lockigt hår så låt det växa. Satsa på en sann Håkan Hellström frisyr och styla med spray som håller stadga. Eller varför inte permanenta håret?

Andra skönhetstrender

Hudvård och rakning står på menyn för skönhetstrender 2018. Investera i lyxiga rak-kit och krämer, det kommer lyfta din look rejält. Lycka till!