Så stylar du skägget

Skägg är något som det senaste året fått ett rejält uppsving och något som alla karlar vill eller rent av bör ha för att vara extra stiliga och åtråvärda – men då gäller det att man vet hur man stylar skägget på rätt sätt.

Har du skägg? Grattis, då är du lyckligt lottad. Forskning har nämligen visat att män med skägg är både intressantare och mer attraktiva än män utan skägg. Men för att lyckas gäller det också att ha ett snyggt och välvårdat hår på hakan, så om du inte redan äger en skäggtrimmer från Sliqhaq är det hög tid att skaffa dig en. Sen kan det också vara bra att veta hur du ska styla skägget, vårda det och vilken typ av skägg du ska satsa på att odla fram. Inspirationsbilder på hela 18 olika sorters skäggstilar är något du kan titta på hos Aftonbladet som just skapat en sådan lista med kändisars olika skäggfrisyrer.

Odla och underhåll skägget

Något som kan vara bra att göra när man går i tankar om att skaffa sig ett ståtligt skägg är att börja odla det, men då vara medveten om att det också tar sin lilla tid. Men något som Metro mode tipsar om är olika knep du kan ta till för att få barret att växa fram lite fortare. Vad man bland annat tipsar om är att rengöra och återfukta ansiktet två gånger om dagen, massera ansiktet för att stimulera hårsäckarna, höja dina testosteronnivåer i kroppen med hjälp av protein och mättat fett, satsa på vitaminrika livsmedel i din kost, motionera regelbundet, se till att minska stressen i ditt liv och se till att du får din skönhetssömn ordentligt – så ska du se att skägget växer på något snabbare än vanligt. När du sedan fått ett skägg du gillar är det dag att styla det, och i Café tipsar man om en hel del bra saker just om styling:

  • Använd produkter skapade för skägg och inget annat såsom olja och vax för att få det på plats.
  • Duscha alltid innan rakning för att mjuka upp skägget och använd bra rakningslödder som inte irriterar din hy, parfymfri till exempel.
  • Använd bra verktyg såsom skäggsax, skäggkam och skäggolja plus en trimmer och beard filler för bästa underhållning av skägget.
  • Ha en skäggstil som passar ditt ansikte och form, om du är osäker på vilken stil du passari kan du alltid kontakta ett proffs såsom en barberare som kan hjälpa dig.
  • Unna dig ett besök hos barberaren minst en gång i månaden för tipsråd och professionell behandling av skägget.