Hjälp din hy att bli sitt bästa jag

Det finns mycket man kan göra för att hjälpa sin hy på traven. Både det som kostar ingenting och de produkter som verkligen gör skillnad.

 

I en artikel i tidningen Veckorevyn går det att läsa om hur det är enklare än någonsin att få mycket bättre hy genom bara ett par enkla steg. Det inleds med rådet att ge sig själv och framförallt sitt ansikte massage för att pigga upp trött och grå hud. I Asien är det stort med ansiktsmassage och alla vet ju hur vacker hy japanskor brukar ha. Tipset är att man ska knåda lagom hårt utan att det på något sätt ska göra ont. Det gäller vidare att arbeta igenom hela ansiktet med både fingertoppar och knogar till hjälp. Det är det ökade flödet av blod som gör huden pigg, rosig och fräsch. Det är smart att göra den lilla massagen av fejan när man ändå sätter på creme mot kväll eller morgon. De vårdande ingredienserna i produkten, från varumärket Bliss exempelvis, tränger bättre in i huden med lite lätt massage.

 

Andra tips från samma artikel är att:

 

  • Sova med en extra kudde som gör att du sover lite högre upp. Det minskar bland annat vätskeansamlingar runt ögonen som gör att man vaknar lite extra fräsch.
  • Se över dina duschrutiner. Dusch direkt efter träning så att svetten inte täpper igen och skapar acne. Gammalt smink ska också tvättas av innan läggdags för bästa effekt, det är a och o i hudvård och något som kan sägas vara helt grundläggande u hudvårdsrutinen.
  • Se över hårprodukter och se över så att oljor och kemikalier från dessa inte irriterar ditt ansikte.
  • Skippa sötsaker som vitt bröd, läsk och godis. Snabba kolhydrater kan ge upphov till acne samt göra den värre.
  • Hudvårdsrutiner tar minst ett par veckor för att sätta sig, låt huden vänja sig innan du provar någon annan hudcreme. Det gäller med andra ord att ha tålamod.
  • Drick vatten under dagen. Tänk sex till åtta glad om dagen för att återfukta din hud och din kropp inifrån ut.

 

Hudvård framför datorn

 

I Metro Mode går det att läsa lite om andra tips. Det är allt från att vrida av värmen i duschen så att huden inte torkar ut. Återfukta sedan gärna huden medan du sitter framför datorn. Då funkar en återfuktande ansiktsspray super – det gör att du slipper bli kladdig om fingrarna med någon creme också. Ännu fler skönhetsråd finner du i Expressen.