Hårborttagning – såhär går du tillväga

Det är inte alltid att håret växer på de ställen som man önskar. Därför är det många som väljer att ta bort hår på vissa delar av kroppen, för att man tycker att det är skönare utan. Här förklarar vi vilka metoder man kan använda sig av för att ta bort oönskad hårväxt.

Den kommande sommartiden innebär värme och mer avklätt vilket för många män kan vara jobbigt, speciellt om man lider av grov hårväxt som man inte vill ska synas. Det finns några bra tillvägagångssätt att bli av med håret, vilka vi skriver mer om här i artikeln. Vill du läsa mer om hårborttagning permanent kan du gå in på https://www.drtore.com/.

Det är faktiskt väldigt vanligt att killar och män väljer att raka eller ta bort sitt hår permanent på vissa partier av kroppen. Det kan handla om att man har oönskad hårväxt på bröstet eller bara vill bli av med skäggväxten på vissa partier i ansiktet. I vanliga fall brukar tjejer och kvinnor vara den grupp som ägnar sig åt att ta bort håret på kroppen. Men nu kan man se en trenden även har spridit sig till det motsatta könet, speciellt i den yngre generationen skriver Sveriges Radio.

Olika metoder av hårborttagning

Det finns mycket man ska tänka på när man reducerar mängden hår på kroppen. Om man inte gör det ordentligt kan man skapa infektioner i hårsäckarna.

Det finns många olika metoder att använda sig av när man ska ta bort hår på kroppen. Tar man den enkla vägen är det rakhyvel och rakgel som gäller, oavsett om det är skägget som ska bort eller håret på benen. Om man vill att håret ska vara borta längre, och inte bilda stubb efter några dagar kan man istället välja att vaxa bort håret. Detta är inte att rekommendera när det handlar om ansiktshår, utan mer för brösthår och benhår. Skillnaden mellan vaxning och rakning är att hårstrået rycks ur från hårsäcken vid vaxning, istället för att endast bli avkapat som vid rakning.

En sista metod att rekommendera är att ta hjälp av en salong som gör behandlingar för borttagning av hår permanent. Är det ett ställe på kroppen som man absolut inte vill ha hår, eller mår dåligt över att ha, kan det vara värt att lägga en extra slant på att faktiskt få bort håret för alltid. Då slipper man varken tänka på saken längre och inte heller lägga ner tid på att ta bort håret.