Ett fint leende till skägget

De flesta drömmer om ett naturligt vitt leende att matcha sitt fina skägg med. För att kunna få den önskan uppfylld gäller det att man tar hand om tänderna och sin munhygien samtidigt som man ska undvika genvägar som till exempel tandkräm med blekningsmedel.

Med ett välvårdat skägg matchar ett vitt leende allra bäst. För att fräscha upp sina tänder kan man ta sig till en tandläkare för att göra en blekande behandling eller så kan man göra tandblekning i hemmet. Beroende på hur mycket tid man har eller hur mycket man är beredd att lägga är valet upp till den som ska göra blekningen.

Det är faktiskt tandblekning som är det enda alternativet för att få vitare tänder. Många testar sig fram med husmorsknep och tandkrämer med blekningseffekt. Detta är tyvärr inget som fungerar och ger ett långvarigt resultat, skriver Smålandstidningen. Medlet i den typen av tandkräm har en slipande effekt vilket sliter på tänderna mer än vad den gynnar dem. Därför ska man vara försiktig med att försöka ta genvägar som dessa för ett vitare leende.

Underhålla för bra munhygien

Men allra bäst är förstås om man vårdar sina tänder på rätt sätt under livets gång. Då slipper man oftast missfärgningar och gula toner på tänderna. Men man får inte glömma att alla, oavsett bra munhygien kan drabbas av mörka tänder. Som man skriver på Vårdguiden kan tänder bli naturligt mörkare med åren vilket vi uppfattar som en mer gul nyans.

För att behålla en fräsch nyans på tänderna gäller det att man undviker att röka, snusa, söta drycker, kaffe och rött vin. Dessa faktorer kan enkelt bidra till att tänderna mörknar med tiden. Att borsta tänderna både morgon och kväll borde även vara en självklarhet för alla.