Botox vanligare bland män

Det är inte bara kvinnor som är besatta av ungdom eller vill se vackra ut längre, det vill såklart även männen – och då är det heller inte så konstigt att även botox blir allt vanligare bland killar och män.

Det går att göra Botox hos Narva Derma i Stockholm och på många fler platser runt om i landet, och till skillnad från vad många tror så är det inte bara kvinnliga besökare som genomför ingrepp med Botox här. Även män blir en allt vanligare syn på klinikerna och det är inte så konstigt egentligen. Enligt Göteborgs Posten så har synen på just skönhetsvård förändrats och det har också medfört att närmare 30 procent av alla som gör Botox eller andra injektioner hos klinikerna är män. Och fler kommer det säkerligen att bli. Något som till exempel Svenska Dagbladet skrev för snart tio år sedan är att allt fler män testar på just injektioner för att bli av med rynkor och annat – men också att majoriteten av de män som gör dessa inte heller vill att det ska synas, Botoxen sker lite i det fördolda. Då i alla fall. Idag är man mer öppen med sina injektioner och kan till och med prata med polarna om dem som kille, och bland tjejer är det ännu desto vanligare.

Alla vill vara släta

Anledningen till varför just Botox och olika injektioner blivit allt vanligare är enligt många för att det är trendigt att vara ung, eller i alla fall att se ung ut istället för att åldras. Dessutom har det idag blivit mer accepterat med att göra denna typ av ingrepp. Men vad är egentligen Botox och vad kan vara bra att veta om Botox? Det är något som Expressen besvarat:

  • Är ett nervgift som gör att musklerna slappnar av.
  • Vanligaste användningsområdena är för att ta bort ”argrynkan” mellan ögonbrynen, släta ut rynkorna i pannan och minska på kråksparkarna runt ögonen.
  • En behandling tar cirka 15 minuter och genomförs med tunn nål.
  • Män behöver ofta större Botoxdos än kvinnor.
  • Ingen eftervård behövs och Botox är självutjämnande.
  • Det tar fem till tio dagar innan slutgiltigt resultat syns i full effekt.
  • Fler behandlingar an behövas om man har djupa rynkor och alla rynkor går inte att få bort helt och hållet.
  • Botox håller i omkring tre till sex månader innan en ny behandling krävs.